mijn aanwezigheid

mijn aanwezigheid

Verwijderen van verwarring

pogingen tot impactGeplaatst door Joost Vandecasteele di, december 23, 2014 11:36:21

(column voor DS Avond)

Geachte,

omdat in het recente verleden leden van de regering verkeerd of te letterlijk zijn geciteerd, verkeerd zijn vertaald of eerder zelf verkeerd hebben vertaald en omdat hen op oude Facebook-berichten werd gewezen van toen ze nog geen staatssecretaris waren, maar wel al volwassen, politiek actief en bij bewustzijn, heeft het ministerie voor Dat Zijn Uw Zaken Niet gekozen om mogelijk verwarrende uitspraken van politici te verduidelijken.
Vandaag een zin van gisteren, uitgesproken door de heer Bracke in De Zevende Dag.
‘Het kon geen andere regering zijn want een linkse regering is genetisch niet in staat om te doen wat nodig is.’

Dit is wat hij bedoelde:
Kunt u godverdomme even stoppen met de regering tegen te spreken. Want u hebt massaal voor dit regeerakkoord gekozen. Oké, misschien niet voor het regeerakkoord zelf, want dat bestond nog niet toen u ging stemmen. Maar wel gekozen voor de partijen die het hebben opgesteld. Oké, misschien niet voor alle partijen want op het einde werd nog vlug Open VLD erbij gehaald om met hun paar procentjes een meerderheid te behalen. En oké, misschien niet gekozen voor de eerste minister zelf, want de federale kieskring bestaat niet en ook niet voor de andere ministers zelf want die worden door de partijen aangeduid, waarbij hun provincie belangrijker is dan hun geslacht (wat nog altijd aanvoelt als een Vlaanderen van graafschappen en baronieën). En oké, het regeerakkoord bevat elementen die niet in de verkiezingsprogramma’s stonden, maar het is gewoon altijd zo geweest dat een meerderheid aan de macht komt en dat niemand van de minderheid daar kritiek op heeft of actie tegen voert. Ook de partijen die nu aan de macht zijn, hebben tijdens hun periode in de oppositie nooit actie gevoerd of de meerderheid fout afgeschilderd. Misschien los van die actie bij een Waalse scheepslift met vrachtwagens met valse biljetten erin. Maar de burger moet gewoon besparen omdat deze crisis is veroorzaakt door ons allemaal. Oké, misschien niet door ons allemaal, eerder door banken en bedrijven, maar die moeten ook inleveren. Oké, misschien niet echt inleveren, aangezien de regering gelooft in een trickledowneconomie, hen daarom niks in de weg legt en uit dankbaarheid zullen deze bedrijven elke werkloze door besparingen een job geven. Oké, misschien heeft een trickledowneconomie nooit echt gewerkt. Maar dat is geen reden om te staken, want dat lost niks op. Oké, misschien is er nu sociaal overleg na de afgelopen stakingen, maar dat is toeval.
Dus kort samengevat, al het goede komt door de nieuwe regering, al het slechte door de vorige regering en al de rest is toeval.
Ik neem aan dat alles nu duidelijk is.

Hoogachtend,

De minister van Dat Zijn Uw Zaken Niet
  • Reacties(0)//blog.joostvandecasteele.be/#post115